Kruidenboter

Benodigdheden:

- 50 gram ongezouten boter

- platte peterselie (± 3 takjes)

- knoflook (1)

- zout

- gemalen peper / rode peper, in hele kleine stukjes (is leuker voor kleur gebruik)

 

! Dit is natuurlijk een schatting, je kunt het sterker maken door er meer kruiden bij te doen en minder sterk door minder te gebruiken !

Bereiding:
Haal de boter uit de koelkast en zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Snijd de peterselie in hele kleine stukjes en eventueel de rode peper. Snijd de knoflook ook in kleine stukjes. Leg de boter in een schaaltje en prak het met een vorkje. Doe de peterselie, knoflook en eventueel de rode peper erbij. Meng het doorelkaar en breng op smaak met zout (en als er geen rode peper bij zit met peper). Pak een lepeltje en schep het als een bolletje op een mooi schaaltje.

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb