Aardbeienjam

Ingrediƫnten:

- 500 gram aardbeien

- 1 citroen

- 500 gram geleisuiker/gewone suiker

- 1 grote pot of 4 kleine potjes

 

Bereiding:

Was de aardbeien en maak ze goed droog met bijvoorbeeld een schone handdoek, anders wordt de jam te waterig. Snijd de kroontjes eraf en doe de aardbeien in een warme pan. Voeg de suiker en de citroen toe aan de aardbeien als ze vocht afgeven aan de pan en laat de aardbeien zo'n vijf minuten koken. Om de aardbeien kleiner te maken, kan een stamper gebruikt worden. Natuurlijk kunnen de aardbeien van tevoren ook al wat kleiner gesneden worden. Ga vooral op je gevoel af nu, want het gaat snel. Als de aardbeien stroperig worden, zet het vuur dan lager en doe de aardbeienjam in de potjes. Zet de potjes vijf minuten op de kop en laat de jam afkoelen. Zet daarna de potjes weer goed en laat de jam verder afkoelen.

    potjes steriliseren

    Doe de potjes in een grote pan met kokend water en haal ze er pas uit als de jam in de potjes gaat, zo voorkom je dat er bacteriĆ«n in de potjes   zitten.

 


Maak jouw eigen website met JouwWeb