Appelpannenkoekjes
Ingrediënten:
- een kop gevuld met zelfrijzend bakmeel
- een kop gevuld met melk
- één ei
- 2 tl kaneel
- geraspte of blokjes appel
- stroop
Bereiding:
Wel de rozijnen ongeveer een kwartier. Dit is om te voorkomen dat het tijdens het bakken aanbrandt. Vul een kop met zelfrijzend bakmeel en doe dit in een kom. Vul dezelfde met dezelfde hoeveelheid melk en doe dit ook in de kom. Doe er een ei bij en meng dit goed door.
Rasp de appels en doe de rozijnen bij de appels. Doe bij het mengsel nog wat kaneel en roer goed door. Doe het appelmengsel bij het beslag en roer nog eens goed door.
Verhit een pan met wat olie of boter en doe daar telkens drie hoopjes beslag in (van ongeveer 1 eetlepel). Laat de pannenkoekjes ongeveer drie minuten bakken en draai om. Bak ze tot ze mooi bruin zijn aan allebei de kanten. Leg de pannenkoekjes op een bord en zet er een andere bord overheen. Zo blijven ze tijdens het bakken warm. Ga zo door tot het beslag op is. Leg de pannenkoekjes op een bord en giet er wat stroop overheen.


Maak jouw eigen website met JouwWeb