Mango jam

Ingrediƫnten:

- 500 gram mango (vers of diepvries)

- 500 gram geleisuiker/gewone suiker

- 1 grote pot of 4 kleine potjes

 

Bereiding:

Was de mango en maak de mango goed droog met bijvoorbeeld een schone handdoek, anders wordt de jam te waterig. Snijd de mango in stukjes en doe de mango in een warme pan. Mocht je diepvries mango gebruiken, laat de mango dan eerst ontdooien. Voeg de suiker en de toe aan de stukjes mango als ze vocht afgeven aan de pan en laat de mango zo'n vijf minuten koken. Ga vooral op je gevoel af nu, want het gaat snel. Als de mango stroperig wordt, zet het vuur dan lager en doe de jam in de potjes. Zet de potjes vijf minuten op de kop en laat de jam afkoelen. Zet daarna de potjes weer goed en laat de jam verder afkoelen.

    potjes steriliseren

    Doe de potjes in een grote pan met kokend water en haal ze er pas uit als de jam in de potjes gaat, zo voorkom je dat er bacteriĆ«n in de potjes     zitten.