Kaasbrood
Benodigdheden:
- 300 ml melk
- 1 zakje gist
- 500 gram bloem
- zout
- 4 el olijfolie
- 400 gram Gruyère kaas
- 1 rode paprika
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 ui
- grof zout
*Dit recept is gebaseerd op het kaasbrood van Rudolph van Veen*
Bereiding:
Verwarm de melk tot lauwwarm en los de gist erin op. Doe de bloem in een kom en doe er zout bij. Meng de melk en de olijfolie met de bloem en maak er een deeg van.
Laat het deeg in een kom één uur rijzen. Zorg dat de kom ingevet is, anders blijft het deeg plakken.
Maak na driekwartier de vulling. Rasp de kaas, snijd de paprika en ui in blokjes. Meng de kaas, de paprika, ui en Italiaanse kruiden door elkaar.
Rol na één uur het deeg uit op een met bloem bedekte aanrecht. Leg het deeg op een bakplaat, doe de vulling er op. Bestrijk één kant met wat water en rol het deeg op. Snijd het brood in de lengte tot halverwege door en vouw de zijkanten een beetje open. Bak het brood in twintig minuten gaar in een voorverwarmde oven van 225 graden.
Serveer het brood op een leuk bord en strooi er grof zeezout overheen.
! Je kunt het brood ook alleen oprollen !


Maak jouw eigen website met JouwWeb