Aardbeien-witte chocolade muffins
Ingrediënten:
- 1/2 tl zout
- 1 ei
- 100 ml zonnebloemolie
- 200 ml yoghurt
- 2 tl bakpoeder
- 225 gram suiker
- 350 gram bloem
- 400 gram aardbeien
- 100 gram witte chocolade
Bereiding:
Was de aardbeien, haal de kroontjes van de aardbeien, snijd ze in kleine stukjes en zet de aardbeien 45 minuten in de vriezer. Dit om te voorkomen dat de aardbeien stuk gaan tijdens het bakken. Maak intussen het beslag door de olie, de yoghurt en het ei bij elkaar in een kom te doen. Doe in een andere kom het zout, de bakpoeder en de bloem. Hak de chocolade in stukjes, niet te klein dan smelt de chocolade, maar ook niet te groot. Meng de aardbeien en witte chocolade door elkaar. Doe de aardbeien en de chocolade bij de bloem, bakpoeder en het zout en voeg daarna het mengsel van yoghurt, olie en het ei erdoor. Doe het beslag in de muffinvormpjes en bak ze in ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200˚C.

Maak jouw eigen website met JouwWeb