Vanillecakejes met kersentopping

- 450 gram boter
- 200 gram bloem
- 200 gram suiker
- 4 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 1/2 zakje bakpoeder
- 250 gram poedersuiker
- ± 25 kersen (kersen op sap)
- extra kersen ter decoratie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160˚C. En doe de muffinvormpjes in de muffinvorm.
Klop 200 gram boter, de vanillesuiker en de suiker licht en romig met de mixer. Voeg de eieren een voor een toe, terwijl je mixt. Mix nog 3 minuten. Meng de bakpoeder met de bloem. Voeg de bloem toe aan het beslag en mix tot het een glad mengsel is. Doe het beslag in de muffinvormpjes en bak ze in 20-25 minuten goudbruin.
Klop 200 gram boter, de vanillesuiker en de suiker licht en romig met de mixer. Voeg de eieren een voor een toe, terwijl je mixt. Mix nog 3 minuten. Meng de bakpoeder met de bloem. Voeg de bloem toe aan het beslag en mix tot het een glad mengsel is. Doe het beslag in de muffinvormpjes en bak ze in 20-25 minuten goudbruin.
Zeef de poedersuiker.Meng voor de botercrème de rest van de boter, de poedersuiker en twee eetlepels kersensap tot een gladde crème. Snijd de kersen in kleine stukjes en voeg deze toe aan de botercrème. Doe de botercrème in een spuitzak en spuit toeven op de cupcakes. Decoreer met een kers.
Maak jouw eigen website met JouwWeb