met botercrème

Benodigdheden:

- 450 gram boter

- 200 gram bloem

- 200 gram suiker

- 4 eieren

- 4 el cacaopoeder

- 1/2 zakje bakpoeder

- 250 gram poedersuiker

- 1 vanillestokje

- verse aardbeien

 

 

 

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160˚C. En doe de muffinvormpjes in de muffinvorm.
Klop 200 g boter en suiker licht en romig met de mixer. Voeg de eieren een voor een toe, terwijl je mixt. Mix nog 3 minuten. Voeg de bakpoeder bij de bloem en voeg vervolgens de bloem toe aan de boter, eieren en suiker en mix tot het een glad mengsel is. Zeef de cacao. Doe bij het beslag 4 el cacaopoeder en meng alles goed doorelkaar. Doe het beslag in de muffinvormpjes en bak ze in 20-25 minuten goudbruin.
Snijd het vanillestokje doormidden en haal het merg er met de achterkant van een mes uit. Mix de boter, de poedersuiker en de vanille tot een gladde crème. Doe de botercrème in een spuitzak met spuitmondje naar keuze en spuit toeven op de afgekoelde cupcakes. Decoreer de cupcakes met een aardbei.

Maak jouw eigen website met JouwWeb