Fruitcakejes
Benodigdheden:
- 200 gram boter
- 200 gram bloem
- 200 gram suiker
- 4 eieren
- 1 appel
- rozijnen
- cranberries
Bereiding:
Voor de fruitcakejes snijd je de appel in kleine stukjes. De rozijnen wel je een aantal minuten in lauwwarm water. Dit zorgt ervoor dat de rozijnen niet snel aanbranden in de oven. Verdeel het beslag van de (basis)cake (zie recept basiscake) in drie bakjes en voeg naar eigen smaak kleine stukjes appel in het ene bakje en de cranberries en gewelde rozijnen in de andere twee bakjes. Je kunt ze natuurlijk ook door elkaar mengen dat je een soort cakeje hebt.
Vul de muffinvormpjes met het beslag. Begin bijvoorbeeld met een paar van appel en een paar van de rozijnen. Vul de muffinvormpjes tot ongeveer de helft, dit om te voorkomen dat ze te groot worden.
Stop de muffinvorm in de oven en bak ze in ongeveer 20-25 minuten goudbruin.
Vul de muffinvormpjes met het beslag. Begin bijvoorbeeld met een paar van appel en een paar van de rozijnen. Vul de muffinvormpjes tot ongeveer de helft, dit om te voorkomen dat ze te groot worden.
Stop de muffinvorm in de oven en bak ze in ongeveer 20-25 minuten goudbruin.
Maak jouw eigen website met JouwWeb