Kersencakejes met slagroom

Ingrediënten:

- 200 gram boter

- 200 gram bloem

- 200 gram suiker

- 4 eieren

- 1 pot kersen op sap

- 125 ml opklop slagroom

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160˚C. En doe de muffinvormpjes in de muffinvorm. Laat de kersen uitlekken en bewaar de kersensap.
Klop de boter en suiker licht en romig met de mixer. Voeg de eieren een voor een toe, terwijl je mixt. Mix nog 3 minuten. Voeg de bloem toe en mix tot het een glad mengsel is. Doe bijna alle kersen bij het beslag en meng goed door. Doe het beslag in de muffinvormpjes en bak ze in 20-25 minuten goudbruin.
Klop ondertussen de slagroom met wat suiker op en doe er drie eetlepels kersensap met wat stukjes kers. Zet dit ongeveer tien minuten in de koelkast om op te stijven.
Smeer als de cakejes klaar zijn de slagroom op de cakejes met een eetlepel.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb