Onze tiramisu cakejes
Benodigdheden:
- 200 gram bloem
- 200 gram suiker
- 200 gram boter
- 4 eieren
- 500 gram mascarpone
- 100 ml opklopslagroom
- 5 el suiker
- 1 kopje (espresso) koffie
- cacaopoeder
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160˚C. En doe de muffinvormpjes in de muffinvorm.
Klop de boter en suiker licht en romig met de mixer. Voeg de eieren een voor een toe, terwijl je mixt. Mix nog 3 minuten. Voeg de bloem toe en mix tot het een glad mengsel is. Doe het beslag in de muffinvormpjes en bak ze in 20-25 minuten goudbruin.
Klop voor de room de mascarpone, slagroom en suiker stevig in een keukenmachine of met een mixer. Doe het in een spuitzak laat een paar minuutjes rusten in de koelkast, zodat het nog iets steviger wordt en makkelijk op te spuiten is.
Klop de boter en suiker licht en romig met de mixer. Voeg de eieren een voor een toe, terwijl je mixt. Mix nog 3 minuten. Voeg de bloem toe en mix tot het een glad mengsel is. Doe het beslag in de muffinvormpjes en bak ze in 20-25 minuten goudbruin.
Klop voor de room de mascarpone, slagroom en suiker stevig in een keukenmachine of met een mixer. Doe het in een spuitzak laat een paar minuutjes rusten in de koelkast, zodat het nog iets steviger wordt en makkelijk op te spuiten is.
Ondertussen maak je de koffie en giet je over elke cupcake drie eetlepels koffie, laat intrekken. Vervolgens spuit je wat mascarponecrème op iedere cupcake en strooi je er wat cacaopoeder overheen.
Cupcake klaar!


Maak jouw eigen website met JouwWeb