Valentijnscake

Benodigdheden:
- 400 g boter
- 400 g bloem
- 400 g suiker
- 8 eieren
- 2 zakjes vanillesuiker
- 3/4 zakje bakpoeder
- 150 g kersen op sap
- rode kleurstof

 

 

 

 

 

 

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 ˚C. Meng 200 g boter met 200 g suiker en 1 zakje vaniilesuiker tot een licht en romig mengsel. Voeg een voor een 4 eieren toe en mix nog 3 minuten. Voeg de helft van de bakpoeder aan 200 g bloem toe. Voeg dit toe aan de eieren, de suiker en de boter. Meng tot een glad beslag en voeg ongeveer drie eetleps kersensap toe en wat rode kleurstof tot de cake de gewenste kleur heeft. Giet het beslag in een ingevette cakevorm en bak in ongeveer 60 minuten gaar.
Maak intussen een nieuw cakebeslag. Meng hiervoor de overige boter met de suiker en de vanillesuiker. Voeg 4 eieren een voor een toe en voeg vervolgens weer de bloem met de bakpoeder toe. Neem een aantal kersen (hoeveelheid naar wens), snijd deze door midden en voeg deze toe aan het beslag. Giet een dun laagje van het beslag in een ingevette cakevorm. Snijd de, inmiddels afgekoelde, roze cake in plakjes en steek er met een koekjes uitsteker hartjes uit. Plaats deze hartjes recht achter elkaar in het beslag. Giet de rest van het beslag overheen en bak in een uurtje gaar.