Appelbedjes

 

Benodigdheden:

- 4 plakjes bladerdeeg

- 2 appels

- 2 handjes rozijnen

- kaneel

- suiker

Bereiding:

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Vouw de randjes van het bladerdeeg iets naar binnen zodat je een soort holte krijgt. Prik wat gaatjes met een vork in het bladerdeeg. Bestrijk de plakjes met wat ei en zet ze 10 minuten in de over op 180˚C.

Was voor de vulling de appels en snijd ze in blokjes. Laat de rozijnen een paar minuten wellen in lauw-warm water. Giet de rozijnen af en droog ze voorzichtig met een theedoek. Doe de rozijnen en de appels bij elkaar en bak ze drie minuten in een pan op laag vuur. Strooi er wat suiker en kaneel bij en laat nog twee minuutjes bakken.

Haal de bladerdeeg uit de oven en laat iets afkoelen. Doe de vulling in de bladerdeeg en zet nog 10 minuten in de oven.

Laat de appelbedjes iets afkoelen en serveer ze nog warm of snijd ze in kleine stukjes.