Appelbootjes
Benodigdheden:
- 6 plakjes bladerdeeg
- 2 appels
- 2 handjes rozijnen
- kaneel
- suiker
- sap van een halve citroen
Bereiding:
Leg alle ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een dunne lap. Neem een grote ronde uitsteker en steek er rondjes uit. Smeer de muffinvormpjes in met boter en bestrooi ze met bloem. Smeer de rondjes bladerdeeg in met een beetje kaneel. Leg de plakjes in de muffinvormpjes, besmeer ze met ei en strooi er kaneelsuiker overheen (kaneel en suiker mengen). Prik er met een vork een paar gaatjes in. Dit is om te voorkomen dat ze heel erg omhoog komen. Zet ze 10 minuten in de oven op 180˚C.
Doe de rozijnen in wat water en wel ze tien minuten. Voor de vulling schil je twee appels en snijd je ze in kleine blokjes. Giet de rozijnen af en droog ze voorzichtig met een theedoek. Meng daarna de appels en de rozijnen met elkaar. Doe bij het mengsel wat suiker en kaneel naar eigen smaak. Doe deze vulling in een warme pan en giet er zo'n 3 eetlepels water bij en het sap van een halve citroen. Verwarm de vulling op laag vuur totdat het ongeveer de dikte heeft van appelcompote.
Haal de bladerdeegvormpjes uit de oven en laat ze wat afkoelen. Wanneer ze afgekoeld zijn en de vulling klaar is, zet je de appelbootjes nog 10 minuten in de oven.


Maak jouw eigen website met JouwWeb