Appelflappen

Aantal: 10 grote of 20 kleine appelflappen
Benodigdheden:
- 10 plakjes bladerdeeg
- 3 appels
- 5 el suiker
- 3 el kaneel
- 2 handjes rozijnen
- 1 ei, losgeklopt
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180˚C. Haal de plakjes bladerdeeg los van elkaar en laat deze ontdooien. Laat de rozijnen minstens 10 minuten in lauwwarm water wellen. Snijd de appels (zonder schil) in blokjes. Meng de suiker met de kaneel. Dep de rozijnen droog met een schone theedoek en meng de appels, rozijnen en 5 el van de zojuist gemaakte kaneelsuiker. Leg nu op elke plak bladerdeeg (snijd voor de kleintjes elk plak bladerdeeg in twee driehoeken) een goed gevulde eetlepel appelvulling. Bestrijk twee aanliggende randjes van het deeg met ei en vouw dicht in de vorm van een driehoekje door twee tegenoverliggende hoeken naar elkaar toe te vouwen. Druk de randjes eventueel aan met een vork. Bestrijk de bovenkant met ei en strooi hier wat ovegebleven kaneelsuiker overheen. Bak in ± 25 minuten.
Maak jouw eigen website met JouwWeb