Appelgebakjes

Ingrediënten:

- 10 plakjes bladerdeeg, ontdooid

- 2 groene appels

- 5 eetlepes rozijnen

- 1 ei, losgeklopt, om te bestrijken

- gesmolten boter, om in te vetten

- kaneelsuiker

- 5 bakvormpjes

 

Bereiding:

Doe de rozijnen in een bakje met lauwwarm water en laat de rozijnen wellen. Schil de appels, snij deze in kleine blokjes en rol een plak bladerdeeg uit tot een dunne lap. Vet het bakvormpje in met boter en leg het bladerdeeg hierin. Haal de rozijnen uit het water en dep de rozijnen droog met een schone theedoek. Doe vervolgens de rozijnen bij de gesneden appels en voeg hier wat kaneelsuiker aan toe. Dit is naar smaak. Prik met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg in het bakje en strooi hier wat kaneelsuiker overheen. Doe vervolgens de vulling van de appel en rozijnen hierin en rol nog een plak bladerdeeg uit. Steek voor wat versiering een vormpje uit deze plak en leg vervolgens de plak op het bakvormpje, zodat het taartje een deksel heeft. Bestrijk de deksel vervolgens met wat losgeklopt ei en strooi hier eventueel nog wat kaneelsuiker overheen. Doe dit bij alle vormpjes. Bak de appeltaartjes in 25 minuten gaar op 185˚C.