Melkchocolade bonbons met hazelnootvulling
Benodigdheden:
- 400 g melkchocolade
- 200 g hazelnoten
- mold voor chocolade
Bereiding:
Smelt 200 g melkchocolade au bain marie en rooster de hazelnoten, zodat ze geuren en een lichte bruine kleur krijgen. Hak de hazelnoten fijn en roer ze door de gesmolten chocolade heen. Laat minstens tien minuten in de koelkast afkoelen.
Smelt opnieuw 200 g chocolade en giet deze in de mold. Zorg dat alles goed bedekt is en houd dat de mold op zijn kop, zodat de chocolade er weer uitloopt. Zo blijft er een dun laagje chocolade over. Laat de mold even staan en vul na ongeveer vijf minuten met de hazelnotenvulling. Smelt de chocolade die over is eventueel opnieuw of giet ze er meteen overheen, zodat er een onderkant ontstaat.
Laat een paar uur drogen. Het liefst uit de koelkast. In de koelkast krijgt het chocolaatje in sommige gevallen een witte laag.
Dit kan natuurlijk ook met witte of pure chocolade:
Benodigdheden:
- 200 g melkchocolade
- 200 g hazelnoten
- 200 g witte/pure chocolade
- mold voor chocolade
Bereiding:
Smelt 200 g melkchocolade au bain marie en rooster de hazelnoten, zodat ze geuren en een lichte bruine kleur krijgen. Hak de hazelnoten fijn en roer ze door de gesmolten chocolade heen. Laat minstens tien minuten in de koelkast afkoelen.
Smelt 200 g witte/pure chocolade en giet deze in de mold. Zorg dat alles goed bedekt is en houd dat de mold op zijn kop, zodat de chocolade er weer uitloopt. Zo blijft er een dun laagje chocolade over. Laat de mold even staan en vul na ongeveer vijf minuten met de hazelnotenvulling. Smelt de chocolade die over is eventueel opnieuw of giet ze er meteen overheen, zodat er een onderkant ontstaat.
Laat een paar uur drogen. Het liefst uit de koelkast. In de koelkast krijgt het chocolaatje in sommige gevallen een witte laag.

Maak jouw eigen website met JouwWeb