Bitterkoekjes petit four

Benodigdheden:

- 300 g amandelmeel (te koop bij De Tuinen)
- 300 g poedersuiker
- 4 eiwitten
- 3 tl amandelextract
- 250 g boter
- 250 g poedersuiker
- 1 vanillestokje
- 300 g witte chocolade
- evt. Wilton icing color
- bloemetjes Jamin (ter decoratie)

 

 

 

 

Bereiding:

Meng het meel, de poedersuiker, de eiwitten en het amandelextract tot een glad beslag. Neem een spuitzak met een glad spuitmondje en vul deze met het beslag. Spuit doppen op een bakplaat (ingevet met boter of bekleed met bakpapier). Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 190˚C.
Snijd een vanillestokje door de helft en haal met de achterkant van een mes de merg eruit. Zeef vervolgens de poedersuiker. Doe de boter, de poedersuiker en de vanille in een kom en mix tot een gladde crème. Doe de botercrème in een spuitzak en spuit dopjes op de afgekoelde koekjes.
Zet de koekjes in de koelkast voor minsten een half uur.
Smelt de witte chocolade au bain marie en voeg eventueel wat van de icing color toe om een bepaalde kleur te krijgen van de witte chocolade. Doop de botercrème op de koekjes in de wat afgekoelde chocolade, zet er een bloemetje op en laat uitharden.

Maak jouw eigen website met JouwWeb