Soesjes

Ingrediënten:

- 100 g bloem

- 100 ml melk

- 100 ml water

- 100 g boter

- 4 eieren

- 500 ml slagroom

- 5 el suiker

 

Bereiding:

Breng de melk, het water en de boter aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de bloem toe en roer door tot er een bal ontstaat. Zet de pan opnieuw op het vuur en verwarm dit tot er vet uit de bal komt. Zorg dat de bloem goed gaar is anders neemt het beslag de eieren niet goed op en mislukt het beslag. Haal vervolgens de pan weer van het vuur en voeg de eieren een voor een toe. Roer goed tot er een glad beslag ontstaat. Doe het beslag in een spuitzak en spuit doppen van ongeveer dezelfde grootte. Bak de soezen in ongeveer twintig minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 210˚C.

Klop de slagroom samen met de suiker tot een stevige room. Maak in de afgekoelde soezen gaatjes met een mes. Doe de slagroom in een spuitzak en vul de soezen met de room.

Giet over de soezen eventueel wat gesmolten chocolade of karamel.