Ravioli met gehakt

Ingrediƫnten:

- 400 gram durumtarwe

- 4 eieren

- 250 gram gehakt

- 1 tomaat

- 1 ui

- peper

- zout

- Italiaanse kruiden

Bereiding:

Kneed de durumtarwe en de eieren. Het deeg is goed als je je vinger erin drukt en het deeg veert terug. Als je het idee hebt dat het deeg te droog is, kun je er wat water bij doen. Als je het idee hebt dat het te nat is kun je er meer tarwe bij doen. Als het deeg goed is, laat het deeg dan een halfuur in de koelkast rusten.

Fruit een uitje aan. Doe het gehakt erbij en laat gaar bakken. Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Als het gehakt klaar is, doe er dan wat blokjes tomaat bij.

Rol het deeg uit tot een dun lapje. Snijd het in gelijke stukken en leg op de helft van de stukjes een beetje gehakt. Bestrijk de randjes met water en doe de andere helft erop. Let op: zorg dat het goed op elkaar blijft plakken, want anders komt er water bij en dat is niet lekker. Druk met een vork op de randjes van het deeg, zo blijft het plakken en heb je een mooi motiefje. Kook de ravioli in een grote pan met water en zout ongeveer een kwartier, tot ze boven komen drijven.