Ravioli met kip
Benodigdheden:
- 400 gram durumtarwe*
- 4 eieren
- 2 kipfilets
- tijm
- zout
- peper
* 100 gram per persoon, per 100 gram één ei
Bereiding:
Kneed de durumtarwe en de eieren. Het deeg is goed als je je vinger erin drukt en het deeg veert terug. Als je het idee hebt dat het deeg te droog is, kun je er wat water bij doen. Als je het idee hebt dat het te nat is kun je er meer tarwe bij doen. Als het deeg goed is, laat het deeg dan een halfuur in de koelkast rusten.
Smeer de kip in met zout en peper. Bak de kip een beetje bruin, giet er water bij en kook het gaar. Haal de korst van de kip. En pluk de kip in kleine stukjes. Doe er zout, peper en tijm bij en meng goed.
Rol het deeg uit tot een dun lapje. Snijd het in gelijke stukken en leg op de helft van de stukjes een beetje kip. Bestrijk de randjes met water en doe de andere helft erop. Let op: zorg dat het goed op elkaar blijft plakken, want anders komt er water bij en dat is niet lekker. Druk met een vork op de randjes van het deeg, zo blijft het plakken en heb je een mooi motiefje. Kook de ravioli in een grote pan met water en zout ongeveer een kwartier, tot ze boven komen drijven.
Tip: het is lekker om er eigen gemaakte tomatensaus bij te doen met wat sla.


Maak jouw eigen website met JouwWeb