Chocolade-vanille koekjes

 

Ingrediënten:

- 130 gram boter

- 185 gram kristalsuiker

- 1 ei

- 1 zakje vanillesuiker

- 280 gram bloem (gezeefd)

- 1/2 tl bakpoeder (gezeefd)

- 3 el cacaopoeder (gezeefd)

Bereiding:

Klop de boter met de suiker tot het luchtig en crèmig is. Doe het ei en het vanillesuiker erbij en klop tot het goed opgenomen is. Doe in delen het bloem, het bakpoeder en een mespuntje zout toe. En spatel het luchtig door het beslag. Verdeel het deeg in tweeën en doe bij één deel cacaopoeder bij. Leg het deeg afgedekt ongeveer een halfuur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200˙C. Rol allebei de delen deeg uit en leg ze op elkaar. Snijd het doormidden en leg dat ook weer op elkaar. Ga zo door tot je er mooie formaten koekjes uit kunt snijden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de koekjes op. Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten gaar.

Links boven

Maak jouw eigen website met JouwWeb