Jamkoekjes
Ingrediënten:
- 130 gram boter
- 185 gram kristalsuiker
- 1 ei
- 1 zakje vanillesuiker
- 280 gram bloem (gezeefd)
- 1/2 tl bakpoeder (gezeefd)
- jam naar keuze
- 1 citroen
Bereiding:
Klop de boter met de suiker tot het luchtig en crèmig is. Doe het ei en het vanillesuiker erbij en klop tot het goed opgenomen is. Doe in delen het bloem, het bakpoeder en een mespuntje zout toe. En spatel het luchtig door het beslag. Leg het deeg afgedekt ongeveer een halfuur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200˙C. Rol het deeg uit en steek er met een koekjesvorm koekjes uit. Maak in de helft van het uitgestoken deeg een opening. Dit kun je doen om van dezelfde vorm een iets kleinere vorm erin te drukken of gewoon een heel ander vormpje te gebruiken.
Kook de inhoud van een halfpotje jam iets in en voeg hier wat citroensap bij.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de koekjes op. Leg een heel koekje op een bakplaat en bestrijk met jam. Leg daar een uitgestoken koekje op zodat je een opening in het midden hebt. Ga zo door tot al het deeg op is. Bak de koekjes in ongeveer 12 minuten gaar.

Maak jouw eigen website met JouwWeb