Tiramisu
Ingrediënten:
- 2 pakken lange vingers
- 3 eieren
- 60 gram witte basterdsuiker
- 4 el amandelextract
- 300 ml sterke (espresso)koffie
- 500 gram mascarpone
- cacaopoeder
- 50 gram chocolade
- roodfruit
Splits de eieren; klop de eiwitten stijf met een mixer voeg de helft van de basterdsuiker toe, terwijl je klopt.
Klop de eidooiers met het amandelextract en de rest van de basterdsuiker tot een schuimige crème. Doe de mascarpone door het eidooiermengsel en spatel als het goed gemengd is het eiwit erdoor.
Leg op de bodem van een schaal een laag lange vingers en giet daar de helft van de afgekoelde koffie overheen zodat alle lange vingers zacht worden door de koffie. Spatel de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers heen en strooi er wat geraspte chocolade overheen. Leg dan weer een laag lange vingers neer en giet daar de rest van de koffie over. Doe daar de rest van de mascarpone overheen en strijk glad. Zet dit minstens twee uur in de koelkast (hoe langer, hoe lekkerder) en voordat je het opdient de bovenkant bestrooien met cacaopoeder.
Tip!
In de schaal serveren ziet er erg leuk uit en dan kun je in een apart schaaltje de vruchten serveren. Maar het is ook leuk als je het al in schaaltjes doet en er een schepje fruit bovenop doet!



Maak jouw eigen website met JouwWeb