Cakerol
Benodigdheden:
Cake
- 4 eieren
- 140 g suiker
- 125 g bloem, gezeefd
- mespuntje zout
Vulling
- 1 doosje bevroren zomerfruit
- 250 ml opklop slagroom
- 1/2 citroen
- suiker
Afwerking
- 250 g marsepein
- 100 g pure chocolade
! Citroen en suiker naar eigen smaak toevoegen!
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200˚C. Mix de eieren met de suiker en het zout tot een luchtig mengsel. Zeef de bloem boven de kom en meng het voorzichtig, maar snel, door het eimengsel. Dit moet snel, omdat anders de luchtigheid verloren gaat. Als dat gedaan is, moet de cake 10 minuten in de oven bakken.
Voor de vulling moet het fruit in een pan tot het fruit warm en zacht is. Stamp daarna eventueel de grote stukken fruit plat, zodat het een smeerbaar mengsel wordt. Voeg naar eigen smaak citroensap en suiker toe. En laat afkoelen in de koelkast. Klop in de tussentijd de slagroom en voeg ook hier weer naar eigen smaak suiker toe.
Haal de cake uit de oven en laat afkoelen tot je de cake kunt omdraaien. Smeer het vruchtenmengsel over de cake uit en laat de randjes vrij. Smeer of spuit over de cake de slagroom en rol de cake op. Doe de cake in een plasticfolietje en trek strak aan, zodat de cakerol strak is. Laat de cake tien minuten in de koelkast opstijven. Rol in de tussentijd de marsepein uit tot een dunne lap en smelt de pure chocolade au bain marie. Haal de cake uit de koelkast. Bekleed het met marsepein en versier met chocolade.


Maak jouw eigen website met JouwWeb