Cakerol sinaasappel

Benodigdheden:

Cake

- 4 eieren

- 140 g suiker

- 125 g bloem, gezeefd

- mespuntje zout

Vulling

- 250 g boter

- 250 ml sinaasappelsap

- 50 g suiker

- 2 eidooiers

- 2 el bloem

- 60 g poedersuiker

- 1 sinaasappel, in kleine stukjes

 Afwerking

- 250 g oranje marsepein

- 50 g witte chocolade

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200˚C. Mix de eieren met de suiker en het zout tot een luchtig mengsel.  Zeef de bloem boven de kom en meng het voorzichtig, maar snel, door het eimengsel. Dit moet snel, omdat anders de luchtigheid verloren gaat. Als dat gedaan is, moet de cake 10 minuten in de oven bakken.

Breng voor de vulling de sinaasappelsap met 30 g suiker aan de kook en roer de eidooiers met de andere helft van de suiker los met de twee eetlepels bloem. Meng vervolgens een beetje sinaasappelsap met het eimengsel en giet alles terug in de pan. Laat dit ongeveer twee minuten op laag vuur garen. Blijf intussen goed roeren om te voorkomen dat de eidooiers gaan stollen. Laat het sinaasappelmengsel goed afkoelen alvorens verder te gaan, anders kan de boter gaan schiften. Laat het sinaasappelmengsel op een plaatje afkoelen, zodat het afkoelen sneller gaat.

Als het sinaasappelmengsel goed is afgekoeld, klop dan de boter met de poedersuiker tot een luchtige crème en voeg vervolgens het sinaasappelmengsel toe, zodat dit goed gemengd is.

Haal intussen de cake uit de oven en laat afkoelen tot je de cake kunt omdraaien. Smeer de sinaasappelcrème over de cake uit en laat de randjes vrij. Voeg wat stukjes sinaasappel toe en rol de cake op. Doe de cake in een plasticfolietje en trek strak aan, zodat de cakerol strak is. Laat de cake tien minuten in de koelkast opstijven. Rol in de tussentijd de marsepein uit tot een dunne lap en smelt de chocolade au bain marie. Haal de cake uit de koelkast. Bekleed het met marsepein en versier met chocolade.

Maak jouw eigen website met JouwWeb