Mokka-slagroomtaart
Benodigdheden:
- 200 gram bloem
- 50 gram cacao
- 250 gram boter
- 250 gram suiker
- 5 eieren
- 1/2 zakje bakpoeder
- 750 ml slagroom
- 6 extra eetelepels suiker (om de slagroom op smaak te brengen)
- 4 zakjes mokkakoffie van Nescafé
- 3 zakjes slagroomversteviger
- chocolade mokkabonen als garnering
- 100 gram pure chocolade
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Smelt de boter een beetje en meng de boter met de suiker tot het een glad mengsel is. Voeg de eieren één voor één toe. Zeef de bloem en de cacao en voeg in delen toe. Voeg het bakpoeder toe. Vet een cakeblik in en giet het beslag erin. Bak de cake in ongeveer 35 minuten gaar.
Maak 1 kop mokkakoffie en laat de koffie afkoelen in de tussen tijd dat de cake afkoelt. Zet de koffie eventueel even in de koelkast, zodat het sneller gaat.
Doe de slagroom samen met de suiker in een kom en doe ongeveer 16 eetlepels van de afgekoelde koffie erbij. Klop de slagroom stijf en voeg intussen de slagroomversteviger erbij en 3 zakjes koffiepoeder. Zo krijg je een
mooie licht bruine kleur en een stevige slagroom.
Snijd als de slagroom klaar is de cake doormidden en vul met een laag slagroom. Leg de bovenste plak er weer op en bedek de hele taart met slagroom. Zet de taart een half uur in de koelkast om op te stijven.
Smelt een deel van de chocolade en schrijf met een spuitzak een tekst op de taart. Zet de taart weer even in de koelkast.
Doe de overige slagroom in een spuitzak en spuit er mooie roosjes van. Garneer de taart met mokkabonen en met chocoladekrullen, die maak je door met je mes over de gladde kant van de chocolade te schrapen. Doe dit wel snel, want de chocolade is dun en smelt snel.
Maak jouw eigen website met JouwWeb