Slagroomtaart marsepein
Benodigdheden:
- 200 g boter, op kamer temperatuur

- 200 g bloem
- 200 g suiker
- 4 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- half zakje bakpoeder
- 750 ml slagroom
- 100 g frambozen
- 100 g aardbeien
- 100 g blauwe bessen
- 2 tl fijngesneden munt
- 200 g (lichtgroene) marsepein
- poedersuiker om de marsepein uit te rollen
- eventueel 50 g pure chocolade gesmolten, au bain marie
Bereiding:
Verwarm de over voor op 160˚C.
Klop de zachte boter met de suiker, totdat de suiker is opgenomen. Voeg om de beurt de eieren toe en klop tot de eieren zijn opgenomen. Meng de bakpoeder door de bloem en voeg dit toe aan het mengsel van boter, suiker en eieren. Doe het beslag in een ingevette bakvorm en laat de cake in ongeveer een uur in een voorverwarmde oven garen.
Was intussen de aardbeien, de blauwe bessen en de munt. Let op: bewaar wat fruit voor de garnering. Snijd de aardbeien vervolgens in dunne plakjes en de frambozen door de helft. Hak de munt fijn en meng de munt en het fruit door elkaar.
Klop als de taart is afgekoeld 500 ml slagroom met wat suiker. Snijd de taart in drieën en smeer op de onderste twee lagen slagroom. Verdeel hier een deel van het fruitmengsel over. Doe eerst de ene laag en leg vervolgens eerst de plak cake op deze laag alvorens de slagroom en het fruit te verelen. Leg de laatste plak erop en laat de taart een kwartiertje opstijven in de koelkast.
Klop intussen de rest van de slagroom op en doe eenderde hiervan in een spuitzak. Haal de taart uit de koelkast en bedek deze met een laag slagroom. Strijk de taart eventueel glad met een paletmes. Zet de taart terug in de koelkast en rol de marsepein uit tot de zijkanten van de taart bekleed kunnen worden. Bestrooi hiervoor eerst het werkoppervlak met poedersuiker om te voorkomen dat de marsepein blijft plakken. Haal de taart uit de koelkast en bekleed met marsepein. Decoreer de taart met de overgebleven slagroom en fruit. Decoreer eventueel met wat gesmolten chocolade.
Bekijk voor een foto-uitleg ons blog.
Maak jouw eigen website met JouwWeb