Slagroomtaartjes marsepein
Benodigdheden:
- 400 g boter
- 400 g bloem
- 400 g suiker
- 8 eieren
- 2 zakjes vanillesuiker
- 3/4 zakje bakpoeder
- 1.5 liter slagroom, opgeklopt met suiker
- 100 g frambozen
- 100 g aardbeien
- 100 g blauwe bessen
- 100 g bramen
- 100 g kersen
- 200 g marsepein
Bereiding:
Klop de zachte boter met de suiker, totdat de suiker is opgenomen. Voeg om de beurt de eieren toe en klop tot de eieren zijn opgenomen. Meng de bakpoeder door de bloem en voeg dit toe aan het mengsel van boter, suiker en eieren. Doe het beslag in een ingevette bakvorm en laat de cake in ongeveer een uur in een voorverwarmde oven garen.
Was intussen de aardbeien, de blauwe bessen en de kersen. Snijd het fruit, indien nodig, in kleine stukjes. Let op: bewaar wat fruit voor de garnering.
Klop als de taart is afgekoeld de slagroom.
Steek met een ronde uitsteker rondjes uit de cake. Snijd deze cake doormidden, bedek met wat slagroom en verdeel hier vervolgens fruit overheen. Leg de andere plak cake op het fruit. Doe dit met alle rondjes. Zet de taartjes terug in de koelkast.
Haal de taartjes uit de koelkast, bekleed de rand van de taartjes met de marsepein. Doe dit tot alle taartjes bedekt zijn. Doe de overige slagroom in een spuitzak en decoreer de bovenkant van de taartjes met de slagroom en het overgebleven fruit.
Bekijk voor een foto-uitleg ons blog.
Maak jouw eigen website met JouwWeb