Marsepeinentaart met rode vruchten vulling en citroenbotercrème
Benodigdheden:
Cake
- 300 g bloem
- 300 g boter
- 300 g suiker
- 6 eieren
- 2/3 zakje bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 tl cacao
Vulling
- 3 citroenen
- 3x sap van de citroen
- 2x schil van de citroen
- 2 eidooiers
- 2 el bloem
- 5 el suiker
- 250 g boter
- 90 g poedersuiker
- 2 blikjes vlaaivulling van HAK
Afwerking
- 500 g rode marsepein
- 250 g witte marsepein
- 175 g roze marsepein
- 100 g pure chocolade
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 ˚CKlop de boter met de suiker tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en meng daarna de bloem met de cacao, de vanillesuiker en de bakpoeder door het mengsel heen. Bak de taart in twee keer in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Doe bij de tweede keer wat meer beslag in de vorm dan de eerste keer, zodat je die cake in tweeën kunt snijden.
Rasp de schil van de citroen. Kook voor de vulling de citroensap in een pan met drie eetlepels suiker. Maak een mengsel van de eieren, de bloem en de rest van de suiker door het met elkaar in een kommetje te mengen. Giet de kokende citroensap erbij, roer even en giet dan alles weer snel in de pan. Gaar nog ongeveer twee minuten op laag vuur. Giet het mengsel uit de pan op een bord en laat afkoelen met plasticfolie over het mengsel heen, zodat er geen vel ontstaat.
Klop de boter met de poedersuiker tot een glad mengsel en doe daarna de afgekoelde citroencrème erbij. Klop even door tot alles gemengd is en voeg daarna de citroenschilletjes erbij.
Snijd de afgekoelde cake doormidden, de grootste. Snijd van de kleinste cake de bovenkant eraf, zodat de bovenkant een vlakke oppervlakte krijgt. Smeer een laagje botercrème op de plak en verdeel daarover ongeveer tweederde van 1 blikje vlaaivulling. Leg de tweede plak en herhaal de vorige handelingen. Leg de laatste plak erop en laat de taart minstens tien minuten opstijven in de koelkast.
Rol de rode marsepein uit tot een grote lap op een beetje poedersuiker. Bedek de taart met de marsepein en zet de taart weer even terug in de koelkast. Rol intussen de roze en de witte marsepein uit. Maak van de roze marsepein een roosje en van de witte marsepein een lange lap, waar een soort lint van gemaakt kan worden.
Smelt de chocolade en versier de taart.
Maak jouw eigen website met JouwWeb