James bondtaart
Benodigdheden:
- 400 g boter
- 400 g suiker
- 8 eieren
- 400 g bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 1 pot kersen op sap
- 250 ml slagroom
- 1 pakje diepvries zomerfruit ( te koop bij Albert Heijn)
- 250 g witte marsepein
- 50 g zwarte marsepein
- 50 g pure chocolade
- evt. letteruitstekers voor een mooier resultaat, maar zonder kan ook
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Klop de boter met de suiker tot een luchtig mensel. Voeg daarna de eieren één voor één toe. Voeg de bloem met de bakpoeder in kleine beetjes toe en klop tot alles goed gemengd is. Voeg de uitgelekte kersen door het beslag. Vet een bakvorm in, doe daarna het beslag er in en bak de cake in ongeveer 45-60 minuten goudbruin en gaar.
Voor de vulling moet het fruit in een pan tot het fruit warm en zacht is. Stamp daarna eventueel de grote stukken fruit plat, zodat het een smeerbaar mengsel wordt. Voeg naar eigen smaak citroensap en suiker toe. En laat afkoelen in de koelkast. Klop in de tussentijd de slagroom en voeg ook hier weer naar eigen smaak suiker toe.
Haal de cake uit de oven, laat de cake allereerst ongeveer een uur afkoelen, snijd de cake dan doormidden en smeer er een laagje slagroom overheen. Vul de cake daarna met de vruchtencoulis. Leg de andere plak cake weer op de onderste plak cake en bedek de taart met een dun laagje slagroom.
Rol de marsepein uit tot een dunne lap en leg de marsepein voorzichtig over de taart heen. Druk strak aan en ga daarna verder met het uitrollen van de zwarte marsepein. Steek of snijd de letters en cijfers uit de marsepein en plak ze vast met een drupje chocolade.
Zet de taart eventueel nog even in de koelkast om een beetje op te stijven of om te bewaren.


Maak jouw eigen website met JouwWeb